Heb jij ook weleens last van stress in bepaalde situaties, vervelende irritaties, terugkomende angsten/onzekerheden of moeite met beslissingen/het halen van doelen? Wil je hier wel iets aan doen, maar heb je geen zin/tijd voor een lang coachingstraject? Lees hier dan meer over een unieke aanpak van coaching, waarbij je snel en bijna automatisch resultaat ziet!

Psychologisch Boksen

Psychologisch boksen richt zich in jouw coachingstraject op je emotionele weerbaarheid, je EQ. Dit is iets wat vaak niet de aandacht krijgt die het verdient, omdat de nadruk te veel op de rationele intelligentie ligt (het IQ). En dit terwijl juíst je emotionele weerbaarheid van cruciaal belang is voor succes in je loopbaan en privéleven. Daarom is bij het psychologisch boksen, je EQ het uitgangspunt en werkt zo aan een goede samenwerking tussen emotie en verstand.

Het EQ van een persoon heeft directe invloed op diens vaardigheden en karaktereigenschappen. Als jij door coaching aan je EQ werkt zal je zelf zien dat:

  • Je jezelf beter leert kennen. Hierdoor ben je beter in staat naar je eigen gedrag en denkwijze te kijken en hier conclusies uit te trekken.
  • Je optimistischer in het leven staat. Je laat je minder snel uit het veld slaan. -Je beter in staat bent om aan lange termijn doelen te werken. Je kan beter afzien en behoudt focus.
  • Je meer empathie voelt. Je kan je beter in anderen verplaatsen en dit merk je in je omgang met anderen. -Je algehele sociale vaardigheden verbeteren. Je kan (nog) makkelijker met zowel bekenden als onbekenden omgaan.

Door het werken aan je EQ ontwikkel je jezelf dus op een manier waar je meteen voordelen van ervaart. Je staat sterker in je schoenen en kan beter met allerlei situaties omgaan. Ook zal je merken dat je beter met onverwachte gebeurtenissen om kan gaan.

Hoe werkt deze manier van coachen?

Psychologisch boksen is een unieke aanpak in coachen: geen woorden maar daden. Een coachingstraject dat bestaat uit korte en duidelijke oefeningen, gebaseerd op herkenbare situaties in je dagelijks leven.

De coach stemt de oefeningen af op het onderwerp waarmee jij aan de slag wilt. Door jouw fysieke reacties laat je aan de coach zien hoe jij nu in het leven staat, vaak is dit zowel enorm verduidelijkend als ook confronterend. Tegelijkertijd maak je ook duidelijk hoe je wil dat je toekomstige gedrag eruitziet.

Sporten en vooral specifiek Boksen activeert je emotionele brein, hierdoor zet het nieuwe gedrag zich vast in je hersenen. Je overschrijft als het ware het gedrag dat je wilt veranderen met je nieuwe gedrag. Herhaling is noodzakelijk voor een daadwerkelijke gedragsverandering, maar omdat de oefeningen op alledaagse situaties gebaseerd zijn zal je deze situaties ook vanzelf weer tegenkomen. En elke keer gaat het nieuwe gedrag steviger in je hersenen zitten. Zo werk je dus bijna automatisch aan je nieuwe gedrag zonder hier bewust veel voor te doen!

Contact opnemen